Behandeling per zone

Als u wilt weten welke behandeling voor welke zone geschikt is. Klik voor meer informatie over de verschillende zones op de genummerde bolletjes.

behandeling per zone

1. voorhoofdslijnen

Overmatige werking van de voorhoofdsspieren, zoals bijvoorbeeld ter compensatie van hangende oogleden, is vaak een belangrijke oorzaak van de veelal horizontale lijnen op het voorhoofd. Met behulp van botox wordt de spier tijdelijk minder krachtig gemaakt. Wanneer er ook statische (ingestreken) rimpels of duidelijke verslapping van de huid aanwezig zijn, is het mogelijk deze behandeling te combineren met huid-verstevigende injecties met een filler. Aangezien het verzwakken van de werking van de voorhoofdsspier vaak tot gevolg heeft dat de wenkbrauwen minder hoog zullen gaan staan combineren wij deze behandeling meestal met een wenkbrauwlift door middel van botox.

2. fronslijnen

Overmatige werking van de fronsspieren is vaak een belangrijke oorzaak van de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen en zal met behulp van botox de spier tijdelijk minder krachtig worden gemaakt. Wanneer er ook statische (ingestreken) rimpels aanwezig zijn, is het mogelijk deze behandeling te combineren met injecties met een filler.

3. wenkbrauwlift

Door middel van botox: bij een wenkbrauwlift door middel van botox worden de spieren, die de wenkbrauwen naar beneden trekken, tijdelijk minder sterk gemaakt. Door de veranderde verhoudingen van de spierkrachten rondom de wenkbrauwen zullen deze enkele millimeters stijgen. Dit zorgt voor een meer frisse, uitgeruste en ontspannen oogopslag.

Door middel van fillers: indien er sprake is van hangende wenkbrauwen door afname van het volume onder de huid van het gebied onder de wenkbrauwen, kan het gebruik van een filler zorgen voor een milde lift van de wenkbrauwen.

4. bovenoogleden

Op de pagina ooglidcorrectie vindt u meer informatie over chirurgische bovenooglidcorrecties.

5. kraaienpootjes

Overmatige werking van de kraaienpootspieren is vaak een belangrijke oorzaak van de lijnen. De spieren zullen met behulp van botox tijdelijk minder krachtig zijn. Wanneer er ook statische (ingestreken) rimpels of duidelijke verslapping van de huid aanwezig zijn, is het mogelijk botox te combineren met huid-verstevigende injecties met een filler.

6. traangootje

Het verlies van volume en verslapping van de huid onder het oog zijn vaak de oorzaak van de donkere schaduwen onder de ogen. Door het opvullen van dit volume door middel van een filler en versteviging van de huid worden de schaduwen minder diep. Dit zorgt voor een uitgeruste, ontspannen en frisse oogopslag.

7. jukbeen

Het verlies van volume en verslapping van de huid ter hoogte van het jukbeen en de wangen kan een vermoeide en verouderde uitstraling geven. De jeugdige contouren van het gezicht kunnen wij herstellen door het opvullen van dit volume met een filler en versteviging van de huid. Dit zorgt voor een frisse, uitgeruste en ontspannen uitstraling.

8. kauwspieren

Pijnklachten, het afslijten van kiezen en verdikking van de kauwspier zijn bekende klachten van tandenknarsen en kaakklemmen. Ook hierbij kan een behandeling van botox zinvol zijn. Botox verlaagt de spanning in de kauwspieren, waardoor het tandenknarsen en kaakklemmen vermindert of zelfs helemaal stopt. De behandeling met botox zal enkele malen herhaald moeten worden om een optimaal resultaat te verkrijgen. Voordat een behandeling plaats vindt is het wel belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Wij bevelen daarom een consult bij de tandarts aan.

9. oorlel

Bij het ouder worden vermindert de stevigheid en vulling van de oorlellen. Dunne, verslapte oorlellen kunnen wij met behulp van fillers weer stevig en vol maken.

10. neuslippenplooi

Het dieper worden van de plooi die van de zijkant van de neus naar de mondhoek loopt kan meerdere oorzaken hebben. Afname van volume van het vetweefsel onder de huid, onder de plooi of zelfs onder het jukbeen en verslapping van de huid spelen bij deze klacht vaak een grote rol. Wij kunnen met behulp van fillers een mooie correctie van de neus-lippen-plooi bereiken.

11. lippen

Met een lip behandeling streeft AesthetiSie een natuurlijk resultaat na. Het is belangrijk dat het volume van uw lippen bij uw gezicht blijft passen. Door middel van een subtiele lip-vergroting en/of een versterking van de contour kunt u desalniettemin een prachtig resultaat verkrijgen.

De bovenlip is een gevoelig deel van het gezicht. Wij raden daarom aan deze te verdoven met Emla creme of lokale verdovende injecties aan de binnenzijde van de lip. Deze laatste injecties zijn nauwelijks voelbaar en zorgen ervoor dat de behandeling vrijwel pijnloos is.

12. bovenliplijntjes

Door middel van botox: door middel van het injecteren van minimale hoeveelheden botox wordt de werking van de kringspier rond de mond minder krachtig en zullen daarmee de liplijntjes verzachten.

Door middel van fillers: injecteren van minimale hoeveelheden filler in de huid van de bovenlip laat de lip er steviger en gehydrateerder uitzien, zonder persé de lip zelf dikker te maken.

De bovenlip is een gevoelig deel van het gezicht. Wij raden daarom de meeste patiënten aan deze te verdoven met Emla creme of lokale verdovende injecties aan de binnenzijde van de lip. Deze laatste injecties zijn nauwelijks voelbaar.

13. gummy smile

Sommige mensen tonen overmatig tandvlees bij het glimlachen. Dit kunnen wij met botox behandelen. Door een kleine hoeveelheid botox in te spuiten in de spieren die de bovenlip heffen, ontspannen deze dusdanig dat bij het glimlachen de tanden nog wel zichtbaar zijn, maar het tandvlees niet meer.

14. marionetlijnen

Marionetlijnen zijn lijnen of vouwen die vanuit de mondhoeken naar beneden, richting de zijkant van de kin lopen. Vaak geven deze plooien een wat “ontevreden” uitdrukking.

Door middel van fillers: in de meeste gevallen kan met behulp van fillers een mooie correctie van de marionetplooien worden bereikt. Bij gebrek aan stevigheid van de huid behandelen wij met subtiele oppervlakkige injecties en bij een eventueel tekort aan onderhuids volume brengen wij de filler op een dieper niveau in.

Door middel van botox: in geval van een overmatige werking van de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken kan een aanvullende behandeling met botox het onderhouden van de marionetlijnen tegen gaan.

15. kaaklijn

Een strakke kaaklijn geeft een jeugdige uitstraling. Naarmate de leeftijd vordert verliest de kaaklijn zijn stevigheid en volume. Fillers kunnen de stevigheid en het volumeverlies corrigeren.

16. hals

Door middel van botox: soms is er sprake van “strengen” in de huidspier van de hals, ook wel de platysma genoemd. Een behandeling met botox kan deze strengen verzachten.

Door middel van hyaluronzuur Skinboosters: bij verlies van elasticiteit van de huid door een droge huid of veroudering is het mogelijk de conditie van de huid te verbeteren met huidverbeteringsproducten die in de huid worden aangebracht, zoals de SkinBoosters van Restylane. Een hoge concentratie hyaluronzuur verbetert de hydratatie en elasticiteit, waardoor de huid er jonger uit gaat zien en zijn gezonde glans terug krijgt.

17. decollete

De huid van ter hoogte van de decolleté is zeer gevoelig en kwetsbaar en wordt regelmatig blootgesteld aan zonlicht. Ook bij het slapen op de zij kunnen er plooien ontstaan die voor een minder fraaie tekening van de huid zorgen. Bij verlies van elasticiteit van de huid door een droge huid of veroudering is het mogelijk de conditie van de huid te verbeteren met huidverbeteringsproducten zoals de SkinBoosters van Restylane. Een hoge concentratie hyaluronzuur verbetert de hydratatie en elasticiteit, waardoor de huid er jonger en gladder uit gaat zien.

18. handen

Door blootstelling aan zonlicht maar ook door en zeep en water krijgen uw handen veel te verduren. Het is mogelijk de conditie van de huid te verbeteren met huidverbeteringsproducten zoals de SkinBoosters van Restylane. Een hoge concentratie hyaluronzuur verbetert de hydratatie en elasticiteit, waardoor de huid weer soepel en glad wordt.

19. overmatige transpiratie/hyperhidrosis

Onderhuids inspuiten van botox in bijvoorbeeld oksels, handpalmen of onder de voeten zorgt er voor dat de zenuw geen signaal af kan geven naar de zweetklier. Hiermee wordt de zweetproductie ter plaatse ongeveer 6 maanden geremd. Voor de behandeling bepalen wij waar de meeste zweetproductie is door het aanbrengen van jodium en zetmeel op de huid (de zogenaamde “zweet test”). In dat gebied geven we meerdere injecties. Op die manier worden verschillende zweetkliertjes uitgeschakeld en krijgt u een goed resultaat.

20. migraine en spanningshoofdpijn

Bij migraine en spanningshoofdpijn is er vaak sprake van een verhoogde spierspanning in de spieren rondom de schedel en in de nek en schouder regio. Een behandeling van de fronsspier is meestal voldoende om een duidelijke verbetering van de pijnklachten te verkrijgen. Afhankelijk van de klachten kunnen wij ook de slapen, achterzijde van het hoofd, de nek of spieren in de schouders behandelen. Botox is inmiddels een veel gebruikt middel tegen migraine sinds dit in 2010 in de Verenigde Staten werd goedgekeurd door de autoriteiten.

Contact

AesthetiSie
Hoofdweg 282
9765CN Paterswolde

Stuur een bericht

Volg ons

Facebook
LinkedIn
Instagram