Behandeling met fillers

Volumeverlies of verslapping van de huid zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling. Door het inbrengen van hyaluronzuur fillers in of onder de huid worden de jeugdige contouren van uw gezicht hersteld, waardoor u er weer fris en uitgerust uitziet.

Hyaluronzuur is een suiker en is van nature al in grote hoeveelheden in ons lichaam aanwezig. Het zorgt er onder andere voor dat vocht wordt vastgehouden in de huid. Een hyaluronzuur filler is een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd om de vorm en structuur van de huid te verbeteren.
AesthetiSie werkt met het bekende en FDA goedgekeurde merk Restylane, een moderne afbreekbare filler op basis van hyaluronzuur. Hoe voorzichtig we ook te werk gaan, complicaties zijn echter nooit 100% uit te sluiten. Mocht zich tijdens of na de fillerbehandeling een complicatie voordoen, of is er sprake van een ongewenst esthetisch resultaat, dan kunnen we de filler gedeeltelijk of geheel oplossen met hyaluronidase. Dit middel wordt in de filler zelf geïnjecteerd en breekt hyaluronzuur af in suiker en water, dat door het lichaam wordt opgenomen.
De hyaluronzuur filler wordt in of onder de huid aangebracht met een naaldje of canule (een bredere naald die onder de huid wordt ingebracht). Voor de behandeling brengen wij een verdovende crème aan, zodat u de behandeling goed kunt verdragen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt meestal binnen een paar uur.
Zoals altijd vindt AesthetiSie het van het grootste belang dat u er natuurlijk uit blijft zien. Daarom voeren wij behandelingen met fillers zo nodig in stappen uit. Op deze manier bereiken we een zo natuurlijk en optimaal mogelijk resultaat. Het lichaam breekt hyaluronzuur langzaam af, waardoor het resultaat 6 tot 18 maanden zichtbaar blijft.
Rimpels in het gezicht die altijd zichtbaar zijn of delen waar de huid verslapt is, worden statische rimpels genoemd en kunnen worden opgevuld met een filler. Voorbeelden hiervan zijn de lachrimpels, voorhoofdsrimpels maar ook de marionetlijnen. Dit zijn de rimpels die vanaf de mondhoeken naar de zijkant van de kin lopen.

Het injecteren van hyaluronzuur in de huid heeft tot gevolg dat de huid gedurende enkele maanden zelf meer collageen produceert. Door de filler op een gerichte manier te injecteren wordt het effect van de behandeling tevens versterkt en overgenomen door lichaamseigen collageen. Door dit verstevigende en regenererende effect blijft het resultaat na meerdere behandelingen steeds langer zichtbaar.
Tijdens het ouder worden verliest het gezicht langzaam volume door afname van onderhuids vetweefsel, bindweefsel en zelfs botmassa. Hierdoor wordt de gezichtshuid als het ware te ruim voor het onderliggende weefsel en ontstaan ongewenste gezichtslijnen en plooien. Deze kunnen u een verdrietige of strenge uitdrukking geven. Hetzelfde kan ontstaan bij fors gewichtsverlies. Door het volumeverlies in bijvoorbeeld de wangen, kaak of kin aan te vullen met een filler worden de natuurlijke contouren van het gezicht hersteld en zullen ongewenste gezichtslijnen verminderen en zelfs voorkomen worden. Ook het opvullen van de lippen kan u een vriendelijker en minder strenge uitstraling geven.
Hoewel we zeer zorgvuldig te werk gaan, bestaat er altijd een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. De bekendste bijwerkingen zijn kleine bloedingen op de injectieplaats ter grootte van een speldenprik, roodheid, blauwe plekjes, zwelling en pijn. Zeer zeldzame complicaties zijn de vorming van verschillende soorten knobbeltjes, een allergische reactie en een infectie. Ook een tijdelijke of permanente verstopping van een bloedvat bij injectie in dat bloedvat is zeer zeldzaam. Afhankelijk van het bloedvat kan dit leiden tot een zuurstoftekort in de huid, blindheid of een herseninfarct.
Als u te maken heeft met de volgende zaken kunnen wij u helaas niet behandelen:
  • zwangerschap en borstvoeding
  • leeftijd jonger dan 18 jaar
  • huidaandoeningen in het te behandelen gebied
  • uitgevoerde chirurgische ingrepen in het te behandelen gebied
  • gebruik van bloedverdunners
  • infectie in het te behandelen gebied
  • auto-immuun huidziekten
  • gebruik van permanente fillers in het verleden
  • tandarts bezoek binnen 2 weken voor de behandeling
De kosten van een fillerbehandeling zijn afhankelijk van uw wensen. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsconsult kunt u alles rustig bespreken. U hoort dan ook wat de kosten van de behandeling zijn. Voor een indicatie van de prijzen kunt u ook kijken op de pagina tarieven. Behandelingen met fillers worden niet vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Contact

AesthetiSie
Hoofdweg 282
9765CN Paterswolde

Stuur een bericht

Volg ons

Facebook
LinkedIn
Instagram