Behandeling met botox

Rimpels die worden veroorzaakt doordat bepaalde spieren zich steeds samentrekken, noemen we dynamische rimpels. In het begin zijn ze alleen te zien bij bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Uiteindelijk worden de dynamische rimpels statisch. Ze zijn dan blijvend zichtbaar, ook als u niet lacht of fronst. Behandeling met botox kan voorkomen dat dynamische lijnen statisch worden.

Botox is een afkorting van Botuline Toxine en is een stof die de communicatie tussen zenuw en spieren tijdelijk blokkeert. Hierdoor ontspannen de spieren zich en trekken ze niet meer samen.
Botox wordt al sinds de jaren ’70 gebruikt voor verschillende medische toepassingen zoals bijvoorbeeld neurologische aandoeningen. Bij het inspuiten van botox in het hoofd-hals gebied worden vele malen minder grote hoeveelheden gebruikt ten opzichte van behandelingen bij neurologische aandoeningen.
Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Eventueel kan er voor de behandeling een verdovende crème worden gebruikt als u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dat binnen een paar dagen weer verdwijnt.
Het resultaat van de behandeling kan vanaf 2 dagen zichtbaar zijn en is na 2 weken maximaal. Eén van de prioriteiten van AesthetiSie is dat we een natuurlijk resultaat nastreven. Om te voorkomen dat u een onnatuurlijke uitstraling krijgt, beginnen we bij een eerste behandeling liever voorzichtig en behandelen we zo nodig na 2 weken nog eens aanvullend. De werking op de spier houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. Daarna herstelt de kracht van de spier zich weer volledig. Een herhaalbehandeling is na 3 maanden toegestaan.
Voorbeelden van dynamische rimpels zijn fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, lachrimpels en rokerslijntjes. Deze dynamische rimpels zijn goed te behandelen met botox en geven u een jongere en frissere uitstraling. Voor sommige rimpels is botox niet de juiste oplossing. Voorbeelden zijn de neus-lippenplooi en rimpels op de wangen. De spieractiviteit is onmisbaar op deze plaatsen. Wilt u aan deze rimpels iets doen, dan is het beter om de rimpels op te vullen met een filler.
Sommige mensen tonen overmatig tandvlees bij het glimlachen. Dit kunnen wij met botox behandelen. Door een kleine hoeveelheid botox in te spuiten in de spieren die de bovenlip heffen, ontspannen deze dusdanig dat bij het glimlachen de tanden nog wel zichtbaar zijn, maar het tandvlees niet meer.
Onderhuids inspuiten van botox in bijvoorbeeld oksels, handpalmen of onder de voeten zorgt er voor dat de zenuw geen signaal af kan geven naar de zweetklier. Hiermee wordt de zweetproductie ter plaatse ongeveer 6 maanden geremd. Voor de behandeling bepalen wij waar de meeste zweetproductie is door het aanbrengen van jodium en zetmeel op de huid (de zogenaamde “zweet test”). In dat gebied geven we meerdere injecties. Op die manier worden verschillende zweetkliertjes uitgeschakeld en krijgt u een goed resultaat.
Pijnklachten, het afslijten van kiezen en verdikking van de kauwspier zijn bekende klachten van tandenknarsen en kaakklemmen. Ook hierbij kan een behandeling van botox zinvol zijn. Botox verlaagt de spanning in de kauwspieren, waardoor het tandenknarsen en kaakklemmen vermindert of zelfs helemaal stopt. Een aantal herhalingen van de behandeling met botox is nodig voor een optimaal resultaat. Voordat een behandeling plaats vindt is het wel belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Wij bevelen daarom een consult bij de tandarts aan.
Bij migraine en spanningshoofdpijn is er vaak sprake van een verhoogde spierspanning in de spieren rondom de schedel en in de nek en schouder regio. Een behandeling van de fronsspier is meestal voldoende om een duidelijke verbetering van de pijnklachten te verkrijgen. Afhankelijk van de klachten kunnen wij ook de slapen, achterzijde van het hoofd, de nek of spieren in de schouders behandelen. Botox is inmiddels een veel gebruikt middel tegen migraine sinds dit in 2010 in de Verenigde Staten werd goedgekeurd door de autoriteiten.
Elke medische handeling kan leiden tot bijwerkingen. Bij een botoxbehandeling doen die zich meestal in de eerste dagen na de behandeling voor en zijn ze van voorbijgaande aard. Ondanks de zeer zorgvuldige werkwijze door AesthetiSie bestaat er een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. De bekendste bijwerkingen zijn roodheid, blauwe plekjes, zwelling en hoofdpijn. Complicaties zijn zeer zeldzaam en van voorbijgaande aard. Voorbeelden hiervan zijn: een hangende wenkbrauw, hangend ooglid, jeuk, dubbelzien, asymmetrie van gezichtsuitdrukking, oedeem van het ooglid, misselijkheid, griepachtige verschijnselen en allergische reacties. Wij zullen u adviseren hoe te handelen bij dergelijke klachten.
Als u te maken heeft met de volgende zaken kunnen wij u helaas niet behandelen:
  • zwangerschap en borstvoeding, zwangerschapswens in nabije toekomst (< 6 maanden).
  • neurologische aandoeningen zoals: stoornissen van de zenuwgeleiding tussen zenuwen en spieren, Myasthenia Gravis, Amyotrofische laterale sclerosis, Lambert Eaton syndroom, Perifere motorische neuropathieën
  • allergie voor humaan albumine, natriumchloride, botuline toxine Type A
  • huidaandoeningen en/of recente chirurgische ingrepen in het te behandelen gebied
  • gebruik of recent gebruik van antibiotica (met uitzondering van lokale antibiotica)
  • infectie in het te behandelen gebied
  • ernstige stollingsafwijkingen
De kosten van een botoxbehandeling zijn afhankelijk van uw wensen. Welke regio’s wilt u laten behandelen? Hoe sterk wilt u deze laten behandelen? Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsconsult kunt u alles rustig bespreken. U hoort dan ook wat de kosten van de behandeling zijn. Voor een indicatie van de prijzen kunt u ook kijken op de pagina tarieven.

Contact

AesthetiSie
Hoofdweg 282
9765CN Paterswolde

Stuur een bericht

Volg ons

Facebook
LinkedIn
Instagram